Tuesday, 2 April 2013

RAGAM MANUSIA....



Assalamualaikum.....
 
hari ni saya nk cita sal ragam manusi...ingt tak episode sebelom ni...saya kata ramai nya tak suka 

hubgn kmi...hurmmm mmg ramai nya tak suka pon..hurmmm manusia kn biasala..tak suka tgk

kesenangan org...tpi aku ngn hafiz ttp berthan walau ap pon org ckp...nk ikot kn ckp org mmg

smpai ke mati pon kita tak kn bhgia...aku mula berkwn ngn apis dengan msj2 kmi g tasik chini

kmi mesra kmi msj2..timbul la rasa syg...tpi sebnar nya dy tak suka kn sya lagi time tu...sya yg 

gedik2 suka kn dy...hurmm sdih gak..tpi tak apa...kalau ad jdoh tak kn kemana...blik je dr tasik

chini tu sya trus pnggil dy trun bawa nk smbng privacy la knon nya...sya tnya dy...dy anggap hbgn 

sya ngn dy ni apa...cnta ke kwn...trus kata...hafiz suka mas...hehehhe trus malu den...mula la kish 

percntaan kmi....we know each other...lepak sma2..rupa2nya dy ad cita di seblik dy dtg kl...sbb dy 

ingin megejar EX dy...tpi ex dy curang ngn dy...pastu dy jmpa sya...mula2 dy tak nk dah bercnta 

tpi dy kata dy nmpk something special from my eyes...so dy tima sya..hurmmm lpas tu sya tnya la 

ex dy sapa dy...dy knal kn sya..tak pa la..sebenar nya hbgn kmi org yg tak suka hbgn ni 

dikalangan kmi jgak..kwn dy kwn sya...smpai downg fitnah sya ad laki lain...nasib baik apis bkn 

jnis pnas baran org nya..pastu ad yg tak suka sbb nk jdoh kn dy ngn org lain la....ingat downg tu 

Tuhan ke nk jdoh2kn org...apis baik sya ni jahat kot mgkn downg rasa cm tu...sya tak alim mcm 

kwn downg tu...tpi sya buat gak stu perintah Allah iaitu menuntup aurat...saya solat ke tak 

ke...downg pna thu ke smua tu..nk ckp org tgk diri dlu okay..tpi alhamdulillah hbgn kmi 

kukuh...tak de sapa bole pisahkn kmi melainkn ajal dan ketentuan Nya..yg pling bikin gram 

tu...bole pula buat muka kt org...hurmm...kata sya tak suka downg rapat ngn apis...sya jeles...who 

are you yg nk judge2 org ni hah...kalau dah tak suka..ttp telinga ttp mata..jgn tgk kmi bhgia

 ok..nnt ad ja fitnah yg timbul..

BILA CINTA BERTEMU DI....BUKAN ABU DHABI....BUT DI ABU MAHSA...EHEHHEH

       

       
       Now bab yg paling digemari ramai....iaitu....apa lagi kalau bukan......LOVE...

       mula dah dtg gatal...baru sem one pon dah nk berkapel....haishhhh apa la mas idayu

ni. hurmmm nak buat cm na kn...cnta tu dtg ngn sndri nya...kita tak pnggil...dy dtg...

nk buat ap tipu diri sndri...kalau dah cnta tu ckp je lah...nk smpn2...bole jdi jeruk ke tuu.

cerita dy cenggini...masa hari orientasi tu..mr lee sowh la pilih kelas mana kita nk stay...english 

medium or malay medium. i mmg nk amik malay medium coz i tak yakin ngn english i yg

berterabur cm ni hah...but i call my sister she said....msok je english...sekarang ni english

yg downg nk pkai bnyk...but i still lagi 50-50...sbb my best friend ajak i msok malay medium.

mcm na...family first...so i msok la english medium. bila dah msok...kna la tulis nama...

i and my one friend ni malas nk bukak beg nk amik pen...i mintak la kt mamat next to me tu..

dy ngn muka heran bg la....i pon ngn muka tak malu...amik...eeeee...kenapa aku rasa 

lain mcm ehhhhhh....my heart beating so fastttt...fuhhhh...mamat tu skema...sgt skema...

dengan cermin mata nya....sweater marron dy...mulut dy yg kecik tu...bg pndgn org lain

kata dy tu tak handsome...and mcm something wrong...but to me...he just special...

senyuman dy...kata2 dy yg lmbut...perwatakan yg baik...tak melayan pompuan sgt..

hurmmmm so sweet la...ramai kata la...aku nji pompuan bodoh suka kt dy....pompuan

buta...but itu pilihan aku...bkn diaorg nk kapel ngn mamat tu...tpi aku...biarla....aku 

bkn jnis choosy sgt..i hnya melihat hati dn kebaikan ja...bkn dr segi wajah okkkkk..

so jgn la masok cmpor hal org ok...please....u'olzzz pon ok.... tpi i thu u'olzzz yg bca blog i ni semua

 nya baik2 heheheh.....


to be continued........








ni la saya yg bernama mas idayu....tak de rupa pon kn ngn mas idayu dangdut tu.. aku adalah aku....ceh ayat

mcm mtk kaki ja kn hihihi...aku  tak comel pon...biasa2 ja...tak cntik cm downg...tak putih gebu

kulit tak pejal...dah la hitam..hurmmmm. tpi buat nk sdih...Allah dah bg muka aku cm ni....nk merongot

lak kn...kalau Dia tak bg muka trus bru ad akai....but my friend nama dia nepijualiani...dy pna bg semngat kt 

sya dgn mengatakn...'mas jgn risau...mak aku ckp org hitam manis ni pndang tak jemu'....kata2 ibu

is always right. bkn ibu sya je...semua la ibu di dunia ni....hehehhehe...

sem one

                              
     okay new topic for today...

    sem one is really meaningfulness for me...sebab... dari sem one la i belajar semua makna ttg 

nursing..sem one la bg i dekat lagi dengan dunia kesihatan ni...best sebenar nya...tapi kalau

dah malas mmg tak bole nk buat apa dah la...for u information...mmg i ni budak yg pemalas nk

belajar...no wonder la i masok kolej kn..kalau pndai masok U dah...tapi i tetap bersyukur..

ari pendaftaran nk msok ke kolej tu i ditemani oleh my family...wait correction...my lovely

family. mmg cuak + jakun + takut semua ad masa tu...sedih lagi...nk tggal kt big city ni sorang2

family ad kt penang..hurmmm but my sista said...u must learn to be a independent girl....

strong girl...hurmmm i pon rasa cm tu...so i accept the challenge that Allah gave to me..

bila msok je hostel tgk2 i yg pling lambt...so mmg lumrah la yg pling lmbt la yg akn dpt tmpt 

yg agak tak selesa...i dapat katil atas...u know...erghhhhh panassss.... roommate i kakak2 semua 

nya... sorang dr sabah..nor fadillah..sorang dr sarawak nestia vinna...so cute and sweet la downg 

tu..so penggembaraan bermula la di saat itu. bangun pagi..solat subuh..kol 8 dah kna trun tgu bus

 yg barisan nya bapakkkk pnjang tu...mmg life student kolej mcmtu ke...heran nya...kami bayar

okayy.tpi nk buat cm na dah msok pon...i rasa i bus yg kelima...tgk bertapa ramai nya org 

nk jdi nurse...hahahah...mcm3 ragam ad....bila dah smpai ke dewan orientasi tu...........

jeng jeng jeng......something happened.... u'olzzzz nk thu tak ap dy...hahahahahha waiittt

and readdddddd..... love uuuuu

ASSALAMUALAIKUM.... :)


           Hai...it's me..mas idayu...hehehhe...not the dangdut one la....the real life mas 

idayu...aku bru buat blog ni...hope u'olzzzzz can accept me okayyy. I bru hbis graduate dekat 

mahsa university kolej...cehhhh...dlu first aku masok...tak jdi lagi university...bila smkin smpai 

masa i nk keluar dr mhsa...smkin popular plak dia yea...hehehe...i amik nursing course...quite 

bored u know...but enjoy la sepnjang berada kat sana...Alhamdulillah...meet new friends...kawan

 yg gila2....hahahha...so miss it damn much...hurmmm...


           If u'olzzz want to know...kalau nk jadi nurse...kita kna ad lisen lembagA jururawat 

malaysia..kena duduk satu lagi ujian dr ahli lembaga dlm malaysia...see...bertapa susah nya...

hurmmmm but alhamdulillah i did it... dengan berkat doa mak ayah sister and my brother..

i berjaya jgak..Allah sentiasa ad untuk umat Nya...


          i 21 year's old...tak tua sgt la kn....but still mcm sweet 18 cehhh nk perasan skit..heheh

but i have a lot3 million of dream...hope will come true....u'olzzzz la kna doakn i...hehehhe

okay..ermmmm bnyak lagi nak cita sebenar nya...tpi tuk page ni...yg dlu okay...enjoy ok baca 

ni...hehehehe hope soo.






ikhlas dr mas idayu...